Notícies

La IGP estarà reconeguda en breu

By 5 març 2012 abril 11th, 2015 No Comments

5 de març de 2012

La Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Pa de Pagès està a punt de ser reconeguda provisionalment per part de la Generalitat de Catalunya, la qual cosa vol dir que en el moment que es publiqui al DOGC el nostre reconeixement, podrem operar en el mercat. És a dir, les fleques que us heu integrat a la IGP podreu començar a vendre el pa de pagès català emparat en la IGP; un fet pel que s’ha treballat des de fa més de dos anys.

Per tot plegat, la Federació Catalana d’Associacions de Gremis de Flequers, l’entitat que ha estat tramitant el reconeixement de la IGP,  va aprovar a la seva reunió del passat 22 de febrer tractar de començar la venda del pa de pagès català coincidint amb la diada de San Honorat, el 16 de maig vinent. I per això que estem començant  a fer tots els tràmits necessaris.

En aquests moments la Conselleria d’Agricultura està fent l’exposició pública del Reglament del Consell Regulador, tràmit preceptiu abans de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya. Un cop publicat en el Diari Oficial, la IGP tindrà el seu reconeixement provisional, tot i que encara estarà pendent l’aprovació definitiva per part de la Comissió Europea. Però amb el reconeixement provisional les fleques integrades a la IGP podran començar a vendre el pa de pagès català.

Durant les pròximes setmanes heu d’estar alerta perquè al vostre correu electrònic rebreu totes les informacions que us enviarem sobre la posada en marxa de la IGP.

Durant el mes de març sereu convocats a una reunió per explicar tots els temes relatius a la IGP i els tràmits que heu de formalitzar per confirmar la vostra afiliació al Consell Regulador de la IGP.

Leave a Reply