Notícies

Jordi Morera edita el llibre ‘Avui faràs pa’

By 1 juliol 2014 juny 11th, 2015 No Comments

Jordi Morera i Ransanz, forner  l’Espiga d’Or (Vilanova i la Geltrú) i membre de la IGP Pa de Pagès Català, ha publicat recentment el llibre Avui faràs pa (edició en català i en castellà). L’obra, de 168 pàgines amb il·lustracions i editat per Now Books, està ideada per ensenyar a fer pa a casa.

“Obre el llibre, embruta’t de farina, carrega’t d’unes petites dosis de paciència, i comença a crear salut i plaer amb les teves mans. El significat etimològic de la paraula company és ‘aquell amb qui comparteixes el pa’. Així, doncs, brinda la teva sana bogeria panarra amb els que t’envolten. Desperta els sentits que pensaves tenir adormits. Veure amb les mans, sentir amb la vista, degustar amb l’olfacte… qui sap si l’autèntica revolució espiritual del segle XXI pot començar a la teva cuina?”, explica Morera a la introducció del llibre.

“Totes les primeres vegades són difícils. Però, amb aquest llibre entre mans, el teu primer pa de pagès, la teva primera pizza, o el teu primer motlle de sègol, estan molt més a prop. Serem directes i incisius amb el que necessites saber, tenir i fer, per gaudir d’aquest plaer, tan auster com noble, que és el bon pa artesà. No t’amoïnis; si t’atreveixes a fer cas d’aquest boig forner de Vilanova, podràs arribar a ser tot un forner Jedi. I sí, fer el millor pa del món és possible, especialment perquè l’has fet tu, i, a més de menjar, serà salut”, assegura Morera.

Però el llibre també està pensat pels professionals de la felva. “Si ja ets un expert forner casolà o professional, i per a tu jugar amb la farina o amb les masses mare és com un joc de nens, aquest també és el teu llibre. Entre pàgina i pàgina, hi trobaràs apunts i notes de perfeccionament de tècniques, i conceptes més avançats.

Teniu més informació sobre el llibre a: http://jordimorerabaker.com/llibre-avui-faras-pa/

I un vídeo sobre el llibre i el seu autor a: http://vimeo.com/98374026

Leave a Reply