Notícies

Ernest Righetti es proclama Millor Pa de Pagès Català de l’Any 2014

By 22 maig 2014 juny 11th, 2015 No Comments

El guanyador del Concurs, Ernest Righetti, rep la placa distintiva de mans del Conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí. D’esquerra a dreta, la resta del jurat del Concurs: Jordi Subirana, diputat delegat de Comerç de la Diputació de Barcelona, l’actriu Mercè Rovira, el president de la IGP Pa de Pagès Català, Antoni Figuera i la periodista de TV3 Lídia Heredia.

 

Ernest Righetti Pla, de 43 anys, s’ha proclamat guanyador del Concurs Millor Pa de Pagès Català 2014, celebrat a Barcelona. Righetti va competir amb quatre finalistes més que representaven a fleques de les províncies de Lleida i Barcelona. El Concurs Millor Pa de Pagès Català de l’Any està convocat pel Consell Regulador de la IGP Pa de Pagès Català entre els flequers que pertanyen a aquesta Indicació Geogràfica Protegida.

El jurat del Concurs, presidit pel Conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, va destacar les qualitats de la IGP Pa de Pagès Català, “una certificació jove però que garanteix la màxima excel·lència en un producte que es fonamenta en la qualitat i la traçabilitat de les matèries primeres, els procediments d’elaboració lents i en el saber fer dels flequers durant la cocció”.

Righetti Forners, la fleca guanyadora del Concurs, és una empresa familiar molt coneguda a la ciutat de Gavà, pròxima a Barcelona. La família té tradició flequera documentada des de principis del segle XIX, quan els seus avantpassats van deixar la localitat d’Olocau (València) per a establir-se definitivament a Gavà. Ernest Righetti es va emportar la placa que acredita que el seu pa és el Millor Pa de Pagès Català de l’Any 2014 i un premi en metàl·lic de 2.000 euros.

El forner guanyador, molt emocionat en conèixer la decisió del jurat, va manifestar que la distinció que havia obtingut la rebia com un estímul per mantenir el seu compromís per oferir uns pans de qualitat que són fruit de la tradició artesana de la seva família. Els finalistes del Concurs Millor Pa de Pagès Català 2014, Josep Baldomà (Balaguer), Pau Borràs (Algerri), Jaume Ribas (La Llagosta), Manel Serra (Lleida) i el propi Riguetti, es van classificar després de passar una eliminatòria en la que van participar 30 flequers de tota Catalunya.

El jurat del Concurs, presidit pel Conseller d’Agricultura, la periodista de TV3 Lídia Heredia; el president de la IGP Pa de Pagès Català, Antoni Figuera; el diputat delegat de Comerç de la Diputació de Barcelona, Jordi Subirana i l’actriu Mercè Rovira, va destacar la dificultat que van trobar en les seves deliberacions per triar el guanyador, atès la gran qualitat dels cinc pans presentats a la final.

La final del Concurs es va fer a Barcelona, en un acte que va aplegar a més de 150 persones, entre elles representants de diferents departaments de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i diversos ajuntaments catalans (Lleida, Algerri, Cervera i Gavà).

Part del jurat i els cinc finalistes del Concurs amb les seves distincions: D’esquerra a dreta: Jordi Subirana, diputat delegat de Comerç de la Diputació de Barcelona; Josep Maria Pelegrí, conseller d’Agricultura i president del Jurat; Pau Borràs (flequer concursant); Manel Serra (flequer concursant); Josep Baldomà (flequer concursant); Ernest Righetti (guanyador del Concurs); Jaume Ribas (flequer concursant); el president de la IGP Pa de Pagès Català, Antoni Figuera, i la periodista de TV3 Lídia Heredia.

El presentador de l’acte i secretari de la IGP Pa de Pagès Català, Alfredo M. Verdegay, explica com es desenvoluparà la final del Concurs.  

Leave a Reply