Notícies

Tres flequers de Lleida i dos de Barcelona competiran pel títol Millor Pa de Pagès Català 2014

By 2 maig 2014 juny 11th, 2015 No Comments

A la foto superior, d’esquerra a dreta: Manel Serra, Josep Baldomà, Pau Borràs, Jaume Ribas i Ernesto Righetti, els cinc finalistes del Concurs Millor Pa de Pagès Català 2014. A sota, tots els participants a l’eliminatòria que es va fer a l’Escola de Fleca Andreu Llargués.

Tres flequers de la província de Lleida i dos de la de Barcelona competiran el pròxim 21 de maig pel títol de Millor Pa de Pagès Català 2014, el concurs que organitza el Consell Regulador de la IGP Pa de Pagès Català.

Els cinc finalistes es van classificar en una eliminatòria prèvia que es va celebrar el passat 30 d’abril a l’Escola de Fleca Andreu Llargués, de Sabadell (Barcelona). Un total de 30 flequers van prendre part en aquesta eliminatòria prèvia, en la que el jurat va destacar la gran qualitat dels pans presentats, fet que va propiciar una votació molt estreta entre els participants.

Els finalistes del Concurs Millor Pa de Pagès Català 2014 són Josep Baldomà (Balaguer), Pau Borràs (Algerri), Jaume Ribas (La Llagosta), Ernesto Righetti (Gavà) i Manel Serra (Lleida).

A l’eliminatòria prèvia es van inscriure 40 flequers del Consell Regulador (28 de la província de Barcelona, 7 de Lleida, 3 de Tarragona i 2 de Girona), dels que van prendre part finalment 30.

El Consell Regulador de la IGP Pa de Pagès Català va aprovar el passat mes de novembre convocar anualment el Concurs Millor Pa de Pagès Català, amb l’objectiu de donar a conèixer la professionalitat de les fleques integrades a la Indicació Geogràfica Protegida. La final del Concurs d’enguany es celebrarà el 21 de maig a la ciutat de Barcelona. Serà un acte obert al públic on es podrà assistir en directe a la deliberació del jurat, presidit pel Conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí.

Els concursants hauran de presentar peces de Pa de Pagès Català elaborades segons el Plec de Condicions de la IGP. El jurat valorarà el compliment estricte del Plec de Condicions a partir de les receptes aportades pels concursants, i d’altres qüestions com l’aspecte del pa, color, sabor, cocció i presentació.

El guanyador del Concurs tindrà un premi en metàl·lic de 2.000 euros i una placa acreditativa. El Consell Regulador de la IGP Pa de Pagès Català està format per 160 fleques artesanes de tota Catalunya, amb més de 430 punts de venda propis.

Leave a Reply