Notícies

Ceopan crea una Comissió de Pans de Qualitat amb l’objectiu de coordinar accions conjuntes

By 2 febrer 2012 abril 11th, 2015 No Comments

2 de febrer de 2012

La Confederació Espanyola d’Organitzacions de la Fleca (Ceopan) ha creat una comissió de Pans de Qualitat Diferenciada que tindrà com a objectiu la coordinació de futures accions de promoció dels pans amb un segell de qualitat reconegut, com ara aconseguir fons europeus per estudiar futures campanyes de publicitat. Les futures Indicacions Geogràfiques Protegides (IGP) del Pa de Pagès Català , el Pa de Ronyó i la Coca de Recapte han entrat a formar part d’aquesta Comissió.

La Comissió de Pans de Qualitat Diferenciada es va constituir el passat 12 de gener, a part de les marques catalanes, hi són també el Pan de Valladolid, el Pan de Escanda (Astúries) i el Pan de Cresta (Terol). Ceopan espera que també s’integrin a la Comissió el Pan de Cruz (Ciudad Real), el Pan de Alfacar (Granada) i el Pan de Cea (Ourense), amb la qual cosa la Comissió estaria formada amb totes les marques de garantia que ja estan funcionant a Espanya o les que estan en procés de reconeixement oficial, com és el cas de les tres catalanes.

La Comissió va estudiar la possibilitat de fer un pla d’acció que permeti en el futur poder assolir campanyes de promoció conjuntes o individuals que es puguin beneficiar dels fons de la Unió Europea destinats als aliments de qualitat. També s’estudiarà la possibilitat de sol·licitar al Ministeri d’Agricultura un reconeixement oficial per a les marques de qualitat que estan reconegudes només a l’àmbit autonòmic.

Leave a Reply