La Fira del Pa ha retut homenatge a Andreu Llargués, president del Gremi de Flequers de la Província de Barcelona, nomenat Forner de l’Any 2012, que s’ha desplaçat a Cervera a donar suport a la Fira, juntament amb Manel Llaràs, president del Gremi de Forners de les Terres de Lleida.

Per Ramon Royes, paer en cap de Cervera, l’objectiu és que la Fira de Sant Isidre es converteixi en un referent del món del pa a Catalunya.
El conseller d’Agricultura, Josep M. Pelegrí, ha destacat tres característiques de Cervera i la Segarra: l’emprenedoria, la innovació i la diversificació. Ha felicitat Cervera i el Gremi de Forners per dedicar el certamen al pa.

A la fira es poden trobar més de 80 pans diferents, tant en els estands de venda com en l’exposició de pans del món (Marroc, la Xina, Noruega, Suècia…).
Una altra novetat és la presència en una carpa de quatre pobles de la comarca (Guissona, Massoteres, Talavera i Tarroja) i el nucli agregat de Malgrat que exposen la seva cultura, patrimoni, oferta turística, gastronomia, etc.
Pel que fa als comerços i entitats de Cervera, ocupen més de 30 estands.
A la Universitat, també es troba una mostra de bonsais, al menjador, i una exposició del Museu del Blat, al pati interior, i una recreació de pagesos d’abans a càrrec del Casal de la Gent Gran de Cervera.

Pel que fa als actes previstos per diumenge, cal destacar la inauguració de la plaça “Joan Salat”, que fou paer en cap de Cervera entre els anys 1969 i 1995. L’acte, a les 12 hores, comptarà amb la presència de l’expresident de la Generalitat de Catalunya Jordi Pujol.

Compartir

Leave A Reply